Verhalen

Lees de ervaringen van medewerkers van FPC Dr. S. van Mesdag.

Boeien en Binden

Werken binnen de TBS vraagt vaak ook om stevig te staan tegenover (voor)oordelen. Dat merk je ook als HR adviseur: het zorgt voor een extra uitdaging bij het binden en boeien van nieuwe medewerkers. De mensen die wij zo hard nodig hebben, zijn moeilijk te vinden. Maar het lukt nog steeds!

Lees meer

Stage lopen bij FPC Dr. S. van Mesdag

Binnen FPC Dr. S. van Mesdag lopen studenten van verschillende studierichtingen stage. Babeth loopt haar derdejaars stage bij de sociotherapie en doet de opleiding Social work. Megan heeft stage gelopen als behandelrapporteur. Haar opleiding is HBO-rechten

Lees meer

Patiënten aan werk helpen

Patiënten die al ver gevorderd zijn in hun tbs-behandeling en onbegeleid op verlof gaan, hebben de mogelijkheid om buiten de muren van FPC Dr. S. van Mesdag te werken. Intern-trajectbegeleiders (ITB) Miranda, Jasper en Sandra vertellen hoe zij zorgen dat patiënten ‘buiten’ aan werk komen.

Lees meer

Werken bij de instroom

De instroom is de eerste fase van de behandeling van een tbs-patiënt. Wat betekent die instroom voor een tbs-patiënt? En hoe ervaren medewerkers van een instroomunit de instroomfase? Aan het woord sociotherapeut Madelief en stagiaire Linne van een instroomunit.

Lees meer

Mensenwerk: het mooiste wat er is!

Bijna een jaar werkt Evelien (36 jaar) nu als sociotherapeut bij FPC Dr. S. van Mesdag. “Ik werkte hiervoor in de gehandicaptenzorg en bij Veldzicht en ik wilde meer doen in de psychopathologie. Ik vind het werken in de TBS echt een tandje hoger."

Lees meer

Bas: ‘We zijn goed in het aanpakken van acute problemen’

Een prachtig voorbeeld van iemand die zich via studies en vooral de praktijk ontwikkelt is Bas. Bas werkt nu twee jaar als behandelcoördinator bij FPC Dr. S. van Mesdag. Dat werk doet hij nu ruim twee jaar.

Lees meer

Dagbesteding op maat

Een onderdeel van de behandeling van onze patiënten is de dagbesteding. Renke is medewerker arbeidstherapie. Samen met Patrick begeleidt hij patiënten bij hun werk op de werkzaal Metaal.

Lees meer

Onze aanwezigheid zorgt voor een veilig gevoel

Mario werkt als DGB’er (Dienst Geïntegreerde Beveiliging). “Wij hebben het mooiste werk van de kliniek, echt een specialistische job binnen de forensische zorg.”

Lees meer

Een glimlach is nooit ver weg

Werken in de tbs stond al op het wensenlijstje van Jelle (33 jaar). “Ik wilde mezelf eerst beter leren kennen en mezelf ontwikkelen. Voordat ik terechtkwam bij Van Mesdag heb ik in de jeugdzorg gewerkt. Tijdens een meeloopdag bij Van Mesdag was ik meteen verkocht. Ik vond de sfeer zo bijzonder.”

Lees meer
Contact opnemen